Leave Your Message
Категории на вести
Избрани вести

Како да го проверите алармот за ласерски извор?

2024-02-08

1. Потврда за интерфејс

Проверете дали ласерската задна рамнина има EtherNet интерфејс, како што е прикажано на сликата подолу (земајќи го на пример единечен режим):


news01.jpg


Ако можете да го видите интерфејсот EtherNet, земете мрежен кабел, приклучете го едниот крај во ласерскиот EtherNet интерфејс, а другиот крај во компјутерот;

Ако не можете да го видите EtherNet интерфејсот, тоа значи дека тековниот ласер не поддржува EtherNet конекција.


Забелешка: Бидејќи мрежниот кабел е директно поврзан, ако се користи ласерскиот EtherNet интерфејс, компјутерот нема да може да ја користи надворешната мрежа.


2.Софтверско поврзување

1) Верзијата за домаќин на компјутерот бара 1.0.0.75 и погоре.

2) Инсталирајте го домаќинскиот компјутер, изберете IP2 како метод за поврзување, рачно внесете ја IP: 192.168.0.178 и кликнете на копчето „Login“.


news02.jpg


3) Ако IP на компјутерот не е конфигурирана, може да се појави прозорец со „Неконзистентен мрежен сегмент“. Со избирање „Да“ автоматски ќе се постави сегментот на IP мрежата на компјутерот да се прилагоди на ласерот.


news03.jpg


4) Ако изберете „Не“, треба рачно да ја конфигурирате IP-а на компјутерот. Референцата за конфигурација е како што следува:

1. Отворете ги поставките за компјутерска мрежа

2. Во ставката Change Network Settings, кликнете Change Adapter Options


news04.jpg


3. Покрај етернет, се препорачува да се оневозможат и други мрежни картички.


news05.jpg


4. Кликнете со десното копче на Ethernet, кликнете Properties, а потоа кликнете двапати на Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)


news06.jpg


5. Кликнете Користете ја следната IP адреса(и), рачно внесете ја следнава адреса, а потоа кликнете OK.


news07.jpg


6. Отворете го компјутерот-домаќин, изберете порта IP2, внесете ја IP адресата 192.168.0.178 и кликнете Најави се. Ако се појави промптно поле, кликнете Не за да се најавите на интерфејсот.


наnews08.jpg