Leave Your Message

Hvor kom laserne fra?

2023-12-15

news2.jpg


Teorien om laser (Laser Amplification by Stimulated Emission of Radiation) udsprang af Albert Einstein i 1917, som pegede på en række tekniske teorier om samspillet mellem lys og stof (Zur Quantentheorie der Strahlung).


Ifølge teorien er der forskellige antal partikler fordelt på forskellige energiniveauer. Og partiklerne på højt energiniveau vil hoppe til det lave energiniveau, når de exciteres af en bestemt foton. Ved et lavt energiniveau vil der blive udstrålet lys af samme karakter som det lys, der exciterer det. Og et ugelys kan vække et stærkt lys i en bestemt tilstand.

Derefter har Rudolf W.Ladenburg, Valentin A. Fabrikant, Willis E. lamb, Alfred Rastler Joseph Weber og mange forskere bidraget til udforskningen af ​​lasere.


I dag vil jeg gerne være mere opmærksom på anvendelsen af ​​lasere, såsom laserskæring og -gravering, lasersvejsning og lasermærkning. Anvendelsen af ​​laserskæring startede i 1963, den var populær med fire fordele, høj lethed, høj retning, høj monokromaticitet og høj sammenhæng. Der er ingen deformation og værktøjsslid under operationen, da laseren ikke kommer i kontakt med bearbejdningsmaterialet. Derudover er det en fleksibel behandling, der hurtigt skærer og gennemborer metalmaterialet med høj stråleintensitet og kraftig energi.


Hvad mere er, hvis du nogensinde har hørt lasersvejsning, en ny erstatning for konventionel svejsning, ville du vide, at det er en effektiv måde. Ikke kun på grund af den store tilpasningsevne, men også på grund af de omfattende fordele.


Baseret på den optiske laserstråle kunne arbejdere svejse metalmaterialet uden fyldstof og svejseflux. Sammenlignet med traditionel argonbuesvejsning, den mest almindelige måde at svejse på lige nu, kunne fiberlasersvejsning passere gennem det transparente materiale, hvilket i høj grad kunne forhindre skaden ved den fjerne behandling. Og det kan bruges i det ekstreme miljø, som høj temperatur, høj kold og radioaktivt miljø.